BenFit

Het BenFit programma is speciaal ontwikkeld om gezond af te vallen. Je wordt begeleid door een persoonlijke coach die samen met jou aan de slag gaat om jouw gezonde leefstijl te realiseren. Je coach helpt jou op een andere manier te kijken naar je lichaam en gezondheid.

BenFit is meer dan alleen afvallen:
 • Positief in het leven staan
 • Controle hebben over je eigen lichaam en gewicht
 • De manier om je steeds beter te voelen en om te genieten van het leven.

Het BenFit programma geeft je een wekelijks voedingsadvies, inclusief boodschappenlijst, individueel afgestemd op jouw lichaam en situatie. Dat houdt in dat er wordt gekeken naar de energiebehoefte van jouw lichaam (op basis van je ruststofwisseling), naar de intensiteit van je werk én het aantal uren dat je sport. Een uniek gezond voedingsadvies, op maat gemaakt!

Het voedingsadvies van BenFit is gezond, gevarieerd, regelmatig, voldoende en gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. BenFit is geen dieet, bevat geen supplementen of maaltijd vervangende producten, maar het leert jou hoe je gezond eet. Een eetpatroon dat past bij jouw lichaam en dat je je leven lang vol kunt houden, doordat je lekker en verantwoord eet, maar zeker geen hongerlijdt.

Het BenFit voedingsadvies ondersteunt een verantwoord gewichtsverlies tot 1 kilo per week. Daarnaast leer je tijdens het programma meer over voeding en hoe je balans creëert tussen je nieuwe eetpatroon en de andere twee pijlers van BenFit: gezond bewegen en relaxen

Wij hebben het Benfit programma verwerkt in de Vughtse- en Nationale Afvalrace. Voor meer informatie en deelname staan we je graag te woord.

 

Orthomoleculair

De orthomoleculaire voedingsleer gaat ervan uit dat overgewicht niet alleen veroorzaakt hoeft te worden door te veel eten en te weinig bewegen. Lichamelijke stoornissen die gewichtstoename veroorzaken kunnen worden achterhaald en behandeld, zodat gewicht verliezen gemakkelijker gaat.

KPNI-therapie staat voor Klinisch Psycho Neuro Immunologie en is een methode die ervan uitgaat dat het functioneren van het menselijk lichaam wordt bepaald door de wisselwerking tussen de organen, de psyche, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, het hormoonsysteem èn invloeden uit je omgeving.  Als deze factoren niet in balans zijn ontstaan er klachten. Daarom is KPNI erop gericht die disbalans op te sporen en op te heffen, in plaats van symptomen te bestrijden. We zien de mens namelijk als een geheel van lichaam en geest, waarbij je het een niet los kunt zien van het ander. Het behandelen van klachten gebeurt vooral door het aanpassen van het voeding, leef- en beweeggedrag en eventueel het geven van de juiste orthomoleculaire supplementen.

Paleo of Oervoeding
Paleo of Oervoeding komt het meest overeen met het oorspronkelijke voedingspatroon van de mens. Antropologisch en medisch onderzoek heeft aangetoond dat die oervoeding ook voor ons – vandaag de dag – kan zorgen voor een goede gezondheid, meer energie en een normaal gewicht. 

Terug naar de basis
Bij Paleo eet je voornamelijk: mager vlees (liefst wild), gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren, groenten, fruit, noten en zaden. 
Dus geen: brood, pasta, rijst, aardappelen, suiker en zuivelproducten. Hierdoor val je op een verantwoorde manier af. 

Niet alleen voor de lijn
Paleo kan ook helpen bij de preventie van verschillende, typisch Westerse ziektebeelden, zoals hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten (zoals reuma, MS, diabetes type 1), diabetes type 2, onvruchtbaarheid, maar ook acné.

Bijsturen met voedingssupplementen
Een voedingsprogramma is bij SlimSupport altijd zo opgebouwd dat je via je dagelijkse voeding alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen krijgt. Er zijn echter situaties waarin je behoefte aan bepaalde vitaminen en mineralen tijdelijk groter is dan normaal. Stress, een ongeregeld leefpatroon, roken of herstel na ziekte bijvoorbeeld. In die gevallen adviseren we je je voeding aan te vullen met bepaalde voedingssupplementen.  

Lichaamsfuncties verbeteren
Daarnaast kan de orthomoleculair gewichtsconsulent en KPNI-therapeut van SlimSupport besluiten voedingssupplementen in te zetten om bepaalde lichaamsfuncties bij je te verbeteren. Om je spijsvertering te stimuleren, je meer energie te geven, je bloeddruk te verbeteren of je cholesterolgehalte te verlagen bijvoorbeeld.