Vragenlijsten 

Aan de hand van een medische vragenlijst zal er onderzocht worden aan welke potentiële risico’s u onderhevig bent en wat voor een leefstijl u eropna houdt. In ieder geval zal in de vragenlijst gevraagd worden naar werkdruk en de indicatoren die hierop kunnen wijzen. Deze hebben namelijk een grote invloed op uw fysieke en mentale gezondheid. Het is dus belangrijk dat deze informatie goed in kaart worden gebracht om gericht te kunnen handelen.

Fysiek onderzoek

Het fysieke onderzoek doen we met behulp van de SlimSupport HealthCheck. Dit wordt gedaan m.b.v. het Polar-testsysteem. Met de HealthCheck brengen wij de gezondheid van u goed in kaart, en bekijken waar eventuele klachten vandaan kunnen komen.
De test wordt uitgevoerd onder begeleiding van een instructeur.

De uitgebreide test bestaat uit onderstaande onderdelen:

  • Vetpercentage Het gewicht van vet lichaamsvet, en het percentage van het totale gewicht wordt gemeten. Een te hoog vetpercentage vormt een serieus gezondheidsrisico.
  • Vochtpercentage Het percentage en massa van vocht wordt gemeten.
  • Spiermassa De spiermassa betekent het gewicht van de spieren in het lichaam. Het lichaam bestaat uit ongeveer 10-20kg spiermassa. Mannen hebben meer spiermassa dan vrouwen.
  • Tailleomvang De tailleomvang meet de omtrek van de buik onder de onderste ribben. Het is een belangrijke factor, iemand kan namelijk een gezond gewicht hebben, maar bij te veel buikvet is er toch sprake van een verhoogd gezondheidsrisico
  • Bloeddruk De bloeddruk is de druk die wordt uitgeoefend op de wanden van de bloedvaten doordat het hart constant bloed door de aders pompt. De bloeddruk bestaat uit een bovendruk en onderdruk en schommelt de gehele dag. Een gezonde bloeddruk ligt rond de 120 bovendruk en 80 onderdruk. Deze waardes zullen hier gemeten worden. Langdurig een te hoge bloeddruk vormt een gevaar voor de gezondheid.
  • Uithoudingsvermogen Het uithoudingsvermogen geeft aan hoe goed het cardiovasculaire systeem (hart en longen) werkt om zuurstof in het lichaam te vervoeren en te gebruiken. 
  •  Lenigheid De lenigheid wordt gemeten door middel van een Sit & Reach test. Een goede lenigheid is belangrijk voor de algemene gezondheid en lichamelijke conditie. 
  • Spierkracht Met behulp van krachttesten wordt de spierkracht gemeten. Spierkracht is belangrijk voor je algemene conditie en gezondheid. Je hebt voldoende spierkracht nodig om je dagelijkse routine te volbrengen zonder overmatige stress of vermoeidheid. 

Bloedonderzoek

Bij het bloedonderzoek wordt via de vingerprikmethode de volgende waardes gemeten: 

  • Gesplitst cholesterol en totaalcholesterol Cholesterol is een belangrijke stof voor het lichaam. Het is een bouwstof voor lichaamscellen. Er is goede cholesterol, HDL, en slechte cholesterol, LDL. Als het slechte cholesterol te hoog is geeft dit een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Het totale cholesterolgehalte moet lager zijn dan 5 mmol/L.
  • Bloedglucose Het bloedsuikergehalte zegt iets over de hoeveelheid suikers, glucose, in het bloed. Dit wordt ook wel suikergehalte, glucosegehalte of bloedsuikerspiegel genoemd. Een gezond bloedsuikergehalte ligt tussen de 4,0 en 8,0 mmol/L. Een te hoog bloedsuikergehalte kan een teken zijn van suikerziekte.