PMO

Het PMO bestaat uit drie onderdelen:     - vragenlijst (leefstijl en gezondheidsrisico’s)

- fysiek onderzoek

- bloedonderzoek

Direct na het afronden ontvangt de deelnemer een individueel rapport met de bevindingen. Deze zal samen met een vitaliteit- en gezondheidsdeskundige doorgesproken worden waarbij de deelnemer de nodige adviezen aangereikt krijgt. 

Uw werknemers weten na afloop hoe gezond en vitaal ze zijn en hoe ze energiek en scherp kunnen blijven. Ze blijven duurzaam inzetbaar en u verlaagt hiermee verzuim en verloop.  

Vragenlijsten

Aan de hand van een medische vragenlijst zal er onderzocht worden aan welke potentiële risico’s de deelnemer onderhevig is en wat voor leefstijl hij/zij er op na houdt. In ieder geval zal in de vragenlijst gevraagd worden naar werkdruk en de indicatoren die hierop kunnen wijzen. SlimSupport levert maatwerk en mocht er behoefte zijn aan additionele vragenlijsten kunnen deze geleverd worden. 

Fysiek onderzoek

Het fysieke onderzoek doen we met behulp van de SlimSupport HealthCheck. Met de HealthCheck brengen wij de gezondheid in kaart van medewerkers, een afdeling of een heel bedrijf. De test wordt uitgevoerd onder begeleiding van een instructeur.

De uitgebreide test bestaat uit onderstaande onderdelen:

 • Gewicht
 • Vetpercentage Het gewicht van het lichaamsvet en het percentage van het totale gewicht wordt gemeten. Een te hoog vetpercentage vormt een serieus gezondheidsrisico.
 • Vochtpercentage Het percentage en massa van vocht wordt gemeten.
 • Spiermassa De spiermassa betekent het gewicht van de spieren in het lichaam. Het lichaam bestaat uit ongeveer 10-20kg spiermassa. Mannen hebben meer spiermassa dan vrouwen.
 • Tailleomvang De tailleomvang is de omtrek van de buik onder de onderste ribben. Het is een belangrijke factor, iemand kan namelijk een gezond gewicht hebben, maar bij te veel buikvet is er toch sprake van een verhoogd gezondheidsrisico.
 • Bloeddruk De bloeddruk is de druk die wordt uitgeoefend op de wanden van de bloedvaten doordat het hart constant bloed door de aders pompt. De bloeddruk bestaat uit een bovendruk en onderdruk en schommelt de gehele dag. Een gezonde bloeddruk ligt rond de 120 bovendruk en 80 onderdruk. Deze waardes zullen hier gemeten worden. Langdurig een te hoge bloeddruk vormt een gevaar voor de gezondheid.
 • Uithoudingsvermogen Het uithoudingsvermogen geeft aan hoe goed het cardiovasculaire systeem (hart en longen) werkt om zuurstof in het lichaam te vervoeren en te gebruiken. 
 • Lenigheid De lenigheid wordt gemeten door middel van een Sit & Reach test. Een goede lenigheid is belangrijk voor de algemene gezondheid en lichamelijke conditie. 
 • Spierkracht Met behulp van krachttesten wordt de spierkracht gemeten. Spierkracht is belangrijk voor je algemene conditie en gezondheid. Je hebt voldoende spierkracht nodig om je dagelijkse routine te volbrengen zonder overmatige stress of vermoeidheid.

Bloedonderzoek

Bij het bloedonderzoek worden via de vingerprikmethode de volgende waardes gemeten: 

 • Gesplitst cholesterol en totaal cholesterol Cholesterol is een belangrijke stof voor het lichaam. Het is een bouwstof voor lichaamscellen. Er is goed cholesterol, HDL, en slecht cholesterol, LDL. Als het slechte cholesterol te hoog is geeft dit een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Het totale cholesterolgehalte moet lager zijn dan 5 mmol/L.
 • Bloedglucose Het bloedsuikergehalte zegt iets over de hoeveelheid suikers, glucose, in het bloed. Dit wordt ook wel suikergehalte, glucosegehalte of bloedsuikerspiegel genoemd. Een gezond bloedsuikergehalte ligt tussen de 4,0 en 8,0 mmol/L. Een te hoog bloedsuikergehalte kan een teken zijn van suikerziekte. 

Persoonlijk profiel

De testresultaten worden grafisch weergeven in een uitgebreid persoonlijk rapport. De SlimSupport HealthCheck geeft ook een leeftijdsanalyse. Op basis van alle gemeten indicatoren wordt de werkelijke lichaamsleeftijd van iemand bepaald. Voor deelnemers is de uitkomst van een leeftijdsanalyse vaak een motivatie om direct hun leefstijl aan te passen. Iedereen wil immers graag jong zijn. Met deze resultaten wordt een trainingsadvies opgesteld, waarin aanbevelingen gegeven worden om het gewenste doel te bereiken. Ook kan er een bedrijfsprofiel worden gemaakt, bijvoorbeeld per afdeling/vestiging of voor het hele bedrijf.